ОСТАННІ НОВИНИ

«Ми – один народ». Українські боксери Усик і Ломаченко знялися у російському фільмі

Соломія Головіна

|

Українські боксери Олександр Усик та Василь Ломаченко знялися у документальному фільмі «Здрастуй, брате! Христос воскрес», у якому розповідають про дружбу з російськими спортсменами і розмірковують про те, що «ми один народ». Про це повідомляє ВВС Україна.

 

Фільм розповідає «про віру, дружбу, братів у Христі» українських і російських спортсменів, які «у нелегкі часи для канонічної православної церкви України» залишаються відданими Богу, вірі, вітчизні, йдеться в описі до фільму.

У стрічці Василь Ломаченко каже, що у нього є багато друзів, родичів і суперників в Росії.

«Я не можу просто перестати з ними спілкуватися, бо мені сказали, що це країна, яка воює з моєю країною. Це не вкладається у моїй голові. По суті ми є одним народом. Я з дитинства, коли ріс, для мене не було поняття Росія, Україна, Білорусь, що це інші люди, що це інша країна, що це кордони якісь. Я весь час думав, що ми –  єдиний народ, що православні християни всі. Ми живемо всі на одній землі», –  сказав спортсмен.

У стрічці розповідають про роль віри у житті, про те, як спортсмени відвідували храми.

Олександр Усик каже, що дружить з людьми з різних міст і країн і йому не так важливо, якої вони національності.

«Ми з хлопцями, які живуть у Москві, тренувалися, їли кашу з однієї миски, пили чай з однієї чашки, а зараз бачите, хтось ділить портфелі, а я маю ділити дружбу з цією людиною? Та я буду продовжувати з ним дружити. Мені все одно, що мене хейтять», – сказав спортсмен.

У стрічці показують церковну службу у двох монастирях – у російському Корсунській Князь-Володимирській чоловічій пустині і у Києво-Печерській лаврі.

Також автори наводять цитати митрополита Української православної церкви Московського патріархату Онуфрія, який розмірковує на тему націоналізму, що він призводить до внутрішньої війни.

«Націоналізм – це коли людина зосереджується на земному. Націоналізм доходить до того, що ділить родину. Один брат вважає себе кращим за іншого… Патріоти – це ті, хто любить батька і матір, і Бога», –  заявив Онуфрій.

Він закликав всіх жити у мирі і злагоді і примусити себе пробачити один одного.

Окрім українців, у фільмі знялися два російські спортсмени, а саме боксер Олександр Трубников і боєць рукопашного стилю Олексій Назаров. Також у зйомках брали участь різні священнослужителі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *