ОСТАННІ НОВИНИ

Усі регіони України мають вільні місця у лікарнях для хворих на COVID-19, – Степанов

Вероніка Рой

|

На сьогодні в Україні у 242 лікарнях є 43 тисячі вільних місць для хворих із коронавірусом. Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, повідомляє Укрінформ.

 

«Сьогодні на ранок у цих 242 лікарнях, які визначені як лікарні першої хвилі, було майже 43 тисячі вільних місць. При цьому кількість апаратів штучої вентиляції легень, яка вільна, яка готова до роботи це – 1877 з 2071 апарата ШВЛ. Ці цифри говорять, що заповненість наших медичних закладів на рівні 15-20 % в залежності від регіону», – сказав Степанов.

Він наголосив, що є визначені лікарні першої хвилі та лікарні другої хвилі. За його словами, є визначені алгоритми, за яких обставин починають переходити на інший рівень.

Міністр додав, що на сьогоднішній день у жодному регіоні України немає підстав стверджувати, що не вистачає ліжок або лікарні не приймають хворих на коронавірусну хворобу, або комусь не надається медична допомога. Він запевнив, що ситуація повністю контрольована.

Станом на 24 квітня коронавірус в Україні лабораторно підтвердили у 7 647 людей. Із них 193 особи померло, ще 601 українець встиг одужати.

Нагадаємо, на Львівщині вже підтверджено 298 випадків інфікування коронавірусом, з них 12 – летальні. Натомість 39 мешканців області одужали. Епіцентром захворюваності й надалі залишається Львів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *