ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян закликають пожертвувати 12 гривень, аби нагодувати бездомних

Наталя Дуляба

|

Через карантин у Львові суттєво поменшало місць, де бездомні можуть поїсти. Тому УГКЦ закликає всіх небайдужих допомогти нагодувати їх – для цього варто просто пожертвувати 12 гривень. Про це йдеться на сайті УГКЦ.

 

«Через карантин безпритульні позбавлені можливості вести більш-менш звичний спосіб життя. Немає змоги просити милостині біля церков, які тепер є порожніми, немає шансів зігрітися на вокзалах чи підбирати залишки їжі в кафе або ресторанах. Через це до спільноти взаємодопомоги «Оселя» почали звертатися більше осіб, аніж зазвичай. У спільноті всі охочі безпритульні у вівторок та четвер можуть отримати гаряче харчування. Людей більшає, а продуктів, щоб нагодувати усіх, недостатньо», – йдеться у повідомленні.

Аби підтримати безпритульних у Львові, благодійна організація «Фундація духовного відродження» Львівської архиєпархії УГКЦ ініціює акцію «Формула благодійності». Її суть полягає у тому, щоб пожертвувати 12 гривень, адже саме стільки в середньому коштує одна хлібина.

«Цю ініціативу ми реалізуємо у межах фестивалю «Святкуймо Воскресіння разом», який через карантин перевели у формат онлайн. Для бездомних ми просимо пожертвувати 12 гривень, бо це 12-й фестиваль, 12 гривень – це середня ціна однієї хлібини, 12 гривень – це невелика сума, яку навіть люди, що через карантин не мають змоги працювати, зможуть пожертвувати. Також ми закликаємо кожного, хто візьме участь у акції, долучити 12 своїх друзів до ініціативи через Facebook», – наголосив керівник «Фундації духовного відродження» Ігор Колбасюк.

Перераховувати кошти можна на картку Приватбанку БО «Фундація духовного відродження» (керівник – Колбасюк І.В.): 5168 7573 7609 2955. Призначення: Формула благодійності-Оселя.

Благодійна акція триває до 26 квітня включно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *