ОСТАННІ НОВИНИ

Наймасовіше вбивство в історії Канади: Стрілок вбив 18 людей

Андрій Котенський

|

У канадській провінції Нова Шотландія 51-річний стоматолог Гебріел Уортман вбив щонайменше 18 осіб, передає CBC. Серед загиблих є жінка-поліцейський. Стрілка ліквідував спецназ, пише DT.

 

За даними поліції Уортман спочатку проник у будинок в селищі Портапік і застрелив там кілька людей. Після цього він почав їздити між містами провінції і безладно стріляти по людях, поки їхав на автомобілі. Машина була схожа на авто поліції, а на самому нападнику була поліцейська форма.

Поліція намагалася зупинити Уортмана заблокувавши на автозаправці. Чоловік почав відстрілюватися від правоохоронців. Він поранив одного поліцейського і вбив констебля Хайді Стівенсон. Стрілка ліквідував спецназ поліції.

Правоохоронці не знають мотивів Уортмана. Поліція вважає, що перші жертви в будинку в Портапіку були невипадковими. А інших людей Уортман вбив навмання. Поліція складає маршрут стрілка і припускає, що він міг вбити більше людей, ніж зараз відомо.

В Канаді стрілянину назвали наймасовішою і найкривавішою в історії країни. Канадський прем’єр Джастін Трюдо висловив співчуття постраждалим та їх сім’ям.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *