ОСТАННІ НОВИНИ

Зараз треба вижити, а потім вирулимо, – Зеленський

Вероніка Рой

|

Президент Володимир Зеленський заявив, що наразі головне завдання влади і українців – вижити, а після закінчення пандемії коронавірусу будуть «вирулювати» з ситуації, що склалася. Про це він заявив в ефірі політичної програми «Свобода слова» Савіка Шустера, передає УП.

 

«Перш за все ми вибрали найвразливішу групу людей – пенсіонерів. Їм треба вижити. Наша задача не комфорт зараз, скажу відверто, (задача, – ред.) – вижити. Хліб, масло, молоко, крупи є – виживемо. Пройдемо коронавірус, місяць, півтора пройде – вирулимо. Я в цьому впевнений», – сказав Зеленський.

За словами президента, наразі влада розробила програму підтримки пенсіонерів, які досягли 80-річного віку – їм додали до пенсії 500 гривень. Зеленський уточнив, що ці кошти їм додали назавжди – не тільки на час коронавірусу.   Також наразі розробляють до наступного року таку ж програму для людей 75 + років.

Крім того, усім пенсіонерам, які отримують 5 тисяч гривень і менше, за словами Зеленського, додадуть по 1 тисячі гривень.

А з 1 травня буде індексація пенсій для всіх пенсіонерів, включно з тими, яким додали 500 чи тисячу гривень.

Також, за словами Зеленського, уряд розробляє програму підтримки малого та середнього бізнесу – спрощення податкового  тиску, кредитні канікули і програма кредитів під 5-7-9%.

А для безробітних і людей, які повернулися додому з заробітків в інших країнах, будуть створювати нові робочі місця, зокрема, на будівництві доріг, а також запропонують іпотечні програми.

Зазначим, що досі ніхто не представив стратегію виходу України з економічної кризи, яка сталась через коронавірус. Хоча прем’єр-міністр Денис Шмигаль анонсував, що повну стратегію виходу з кризи мали б оприлюднити цього тижня.

Прем’єр-міністр також представив склад новоствореної Ради з питань економічного розвитку, першочерговими завданнями якої є напрацювання комплексу заходів для подолання наслідків поширення COVID-19.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *