ОСТАННІ НОВИНИ

Символізує весну та жіночу чарівність: у Ботанічному саду розцвіли магнолії

Вероніка Рой

|

Цієї весни Ботанічний сад ЛНУ ім. І. Франка через карантин не може запросити мешканців на дні відкритих дверей. Проте оприлюднили фото магнолій, котрі нещодавно розцвіли у саду. Про це йдеться на Facebook-сторінці Ботанічного саду.

У Ботанічному саді розповіли невеличку історію магнолії.

«Мігрантка з далекої Америки, ровесниця динозаврів, справжня аристократка в рослинному царстві – магнолія. Названа на честь французького ботаніка П’єра Маньоля (Pierre Magnol): ця рослина здавна вабила красою своїх квіток. У природі магнолії трапляються у Південно-Східній Азії та Північній Америці, але потрапивши до Європи на початку XVIII століття, ці рослини зумовили справжню «магнолієву лихоманку», яка не припиняється й нині. А тому, їх нерідко можна побачити на вулицях міст і у приватних садибах далеко за межами природного ареалу Особливо популярні магнолії в Китаї, де символізують весну, жіночу чарівність та повагу до краси. В Японії ж є традиція щорічно відвідувати місця цвітіння магнолій з рідними, насолоджуючись чарівними ароматами. А скільки митців черпали своє натхнення в цих рослинах!», – зазначається у повідомленні.

На сьогодні відомо більше 200 видів магнолій та велику кількість їхніх сортів і гібридів. Деякі з них ростуть у Ботанічному саду і саме зараз рясно цвітуть.

Фото: Facebook-сторінка Ботанічного саду

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *