ОСТАННІ НОВИНИ

За три тижні гаряча лінія «Стоп-коронавірус» проконсультувала понад 1800 львів’ян

Вероніка Рой

|

У Львові три тижні тому тому розпочала свою роботу безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус» для допомоги мешканцям міста у боротьбі з коронавірусною інфекцією. За цей час понад 1 800 львів’ян отримали кваліфіквану медичну консультацію від професійний лікарів та юристів. Про це йдеться на сторінці у Facebook ініціатора call-центру, громадсько-політичного діяча Ігоря Васюника.

За його словами, головне завдання гарячої лінії «Стоп-коронавірус» – розвантажити лікарів та медиків «швидких» від необгрутованих виїздів та викликів.

«Ми збірали команду професійних лікарів, які надають консультації стосовно цієї хвороби. Також долучили юристів, оскільки є багато запитань щодо обмежувальних заходів у зв’язку з введенням карантину. На сьогодні гаряча лінія «Стоп-коронавірус» є чи не єдиною гарячою лінією в місті Львова, куди завжди можна додзвонитися. Ми працюємо для того, аби львів’яни були здоровими», – наголосив Ігор Васюник.

Зазначимо, гаряча лінія «Стоп-коронавірус» працює на базі медичного центру «Дельта мед». Команду медиків-консультантів очолили головний лікар медцентру «Дельта мед» Аркадій Савченко та лікар-інфекціоніст Львівської обласної інфекційної лікарні Лілія Горбунова. Ось вже 24 дні вони надають професійну та якісну консультацію для усіх, хто в цей період не взмозі дозвонитися до міських ліній та диспетчерів медичних служб.

«На сьогодні «Стоп-коронавірус» – це волонтерський проєкт, в якому задіяні люди різної сфери. Це медики, юристи, громадські діячі, студентська громада міста Львова та IT-спеціалісти, без яких такий call-центр організувати було б не можливо», – каже головний лікар медцентру «Дельта мед» Аркадій Савченко.

Гаряча лінія працює у безперервному режимі, консультуючи львів’ян, які вдома. Тим часом, медики усі сили направляють на лікування тих, хто вже перебуває у лікарнях.

«Дуже добре, що є така гаряча лінія. Тому що пацієнти можуть подзвонити, проконсультуватися та отримати відповіді на свої запитання. Мені здається, що люди зараз більш панікують, бо побачили реальну картину, що це може їх також зачепити», – вважає лікар-інфекціоніст Львівської обласної інфекційної лікарні Лілія Горбунова.

Станом на сьогодні call-центр гарячої лінії «Стоп-коронавірус» проконсультував вже понад 1 800 львів’ян.

«Ми працюємо кожного дня з 8 год. до 21 год. За день ми отримуємо до 70 дзвінків. В основному консультуємо львів’ян стосовно СOVID-19. Також надаємо правову допомогу, оскільки з нами працюють юристи. Дуже часто скеровує до нас людей гаряча лінія міста 15-80, сімейні лікарі та Нацполіція», – додає студент 4-го курсу медичного університету, який працює у call-центр гарячої лінії «Стоп-коронавірус», Георгій Московець.

Зазначимо, гаряча лінія «Стоп-коронавірус» працюватиме до закінчення карантину. Аби отримати фахову консультацію із питань коронавірусу достатньо зателефонувати за номером 0 800 208 868.

Фото та відео: Facebook-сторінка Ігоря Васюника

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *