ОСТАННІ НОВИНИ

Папа Римський провів Хресну ходу на порожній площі у Ватикані

Вероніка Рой

|

Через пандемію коронавірусу богослужіння у Страсну п’ятницю відбулись без участі вірян. Папа Франциск І вшанував медиків, які віддали свої життя у боротьбі з коронавірусом. Про це пише Deutsche Welle.

 

Ввечері у Страсну п’ятницю, яку католицька і протестантська церква цього року відзначали 10 квітня, Папа Римський Франциск І здійснив Хресну ходу на майже порожній площі Святого Петра у Ватикані.

Зазвичай ця процесія, в якій щороку беруть участь тисячі паломників з усього світу, відбувається біля стін Колізею в Римі. Однак цього року понтифіка супроводжували лише п’ять ув’язнених з тюрми з італійського міста Падуя, яке сильно постраждало від епідемії коронавірусу, а також п’ять лікарів і медсестер з Ватикану.

Учасники процесії пройшли від обеліска в центрі площі до сходинок собору. Під час ходи були зачитані медитативні роздуми на тему страждань Христа. Цього року вони були написані ув’язненими в тюрмах та родиною жінки, яка стала жертвою домашнього насильства, повідомив Ватикан.

Після ходи Франциск не виголосив промову чи молитву, як зазвичай, а лише кілька хвилин мовчки помолився. Так він вшанував пам’ять жертв пандемії коронавірусу.

Фото: DW

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *