ОСТАННІ НОВИНИ

Ліки від COVID-19: у МОЗ кажуть, що Україна готова приєднатися до глобальних випробувань ВООЗ

Вероніка Рой

|

Міністерство охорони здоров’я України готове приєднатися до глобальних клінічних випробувань «Солідарність» Всесвітньої організації охорони здоров’я, щоб допомогти знайти ліки від коронавірусу.  Про це міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив на зустрічі з главою ВООЗ в Україні д-ром Ярно Хабіхтом, передає пресслужба МОЗ.

 

«Україна зацікавлена у тому, щоб приєднатися до глобальних клінічних випробувань «Солідарність», спрямованих на те, щоб знайти ліки від захворювання, викликаного новим коронавірусом. Ми готові вивчити технічні та технологічні можливості щодо приєднання до випробувань і вже визначили координаторів цього проекту з боку міністерства. Також нам цікаві й інші напрями взаємодії, зокрема щодо збільшення кількості проведених тестів на виявлення COVID-19», – підкреслив Максим Степанов.

Як зазначив глава ВООЗ в Україні д-р Ярно Хабіхт, міжнародна спільнота максимально налаштована на допомогу Україні, і ВООЗ готова реалізувати вищезазначені ініціативи у найкоротший термін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *