ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ та ДБР відмовили В'ятровичу відкрити кримінальну справу щодо держзради Кучми та Єрмака

Андрій Котенський

|

Служба безпеки України та Держбюро розслідувань відмовили народному депутату Володимиру В’ятровичу відкрити кримінальну справу щодо державної зради другого президента України Леоніда Кучми та глави Офісу президента Андрія Єрмака. Приводом цього стали підписані у Мінську домовленості про створення Консультативної ради за участі представників України та бойовиків так званих «Л/ДНР», повідомляє Громадське.

 

Так, В’ятрович вимагав від ДБР відкрити кримінальну справу за фактом держради Єрмака та Кучми, розслідувати причетність інших посадовців, зокрема президента Зеленського, до цього злочину, та вжити заході для припинення злочинних дій.

«Днями отримав від ДБР відповідь, що слідчий відмовив у внесенні відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за вказаним фактом», — зазначив депутат, додавши, що відмова незаконна.

В’ятрович наголосив, що від СБУ також отримав відмову «як з ДБР, начу під копірку». Він зазначив, що буде «вчити жити у правовій державі через суд, якщо потрібно — не через один».

Раніше учасники Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на сході України у Мінську підписали домовленості про створення Консультативної ради за участі представників України та бойовиків так званих «Л/ДНР». Росія, Німеччина, Франція та ОБСЄ будуть у статусі гарантів-спостерігачів.

Голова Офісу президента Андрій Єрмак, який і представляв України на переговорах, запевняє, що створення такої ради не означає визнання так званих «ЛНР» і «ДНР».

Проте десятки депутатів з владної фракції «Слуга Народу» звернулись до президента Володимира Зеленського із закликом не вести прямі переговори з бойовиками і не погоджувати цю Консультативну раду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *