ОСТАННІ НОВИНИ

Призов перенесено, а звільнення в запас проведуть вчасно, – Міноборони

|

«Військовослужбовці-строковики, які відслужили встановлені терміни, будуть звільнені в запас вчасно. Про це в ефірі одного із телеканалів розповів Міністр оборони України Андрій Таран, повідомляє управління преси Міноборони України.

 

За словами Андрія Тарана, черговий призов громадян на строкову військову службу Указом Президента України перенесено з квітня-червня на травень-липень 2020 року.

«Перенесення призову на строкову службу відбувається з метою недопущення поширення в державі респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Термін виконання заходів, пов’язаних зі звільненням в запас військовослужбовців, які відслужили встановлені строки служби, залишаються без змін», – зазначив Міністр оборони.

Довідка. Всього планується призвати та направити до військ 16 тисяч 460 осіб, у тому числі до: Збройних Сил України – 9 тисяч, Національної гвардії – 5 тисяч 460 осіб, Державної прикордонної служби – 1 тисячу 300 осіб та до Державної спеціальної служби транспорту – 700 осіб.

Всього у квітні – липні 2020 року зі Збройних Сил України буде звільнено близько 6 тисяч 700 військовослужбовців – строковиків.

Як і раніше, військовослужбовці строкової служби не будуть залучатися до виконання завдань в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *