ОСТАННІ НОВИНИ

Коронавірус завдав фінансових втрат 60% українцям

Андрій Котенський

|

60% українців зазнали фінансових збитків внаслідок епідемії коронавірусу. Такі дані дослідження громадської думки щодо ситуації у країні під час пандемії COVID-19 агенції Info Sapiens.

 

За даними опитування, 38% дорослих українців зазначили зменшення регулярного доходу родини внаслідок епідемії, 16% – повну втрату доходу, 14% – втрату роботи, 10% – фінансові збитки (наприклад, через здачу квитків). Загалом 60% українців назвали щонайменше один вид фінансових втрат.

Близько половини українців, які до карантину відвідували місце роботи або навчання, припинили його відвідувати, з них чверть продовжили працювати або навчатися віддалено.

Серед тих, хто працював до карантину, лише 46% за березень отримають заробіток в повному обсязі, 34% – в меншому обсязі, ніж очікувалось до карантину, 10% втратили роботу через карантин, решта не дали відповідь на запитання.

Вибірка дослідження складає 809 респондентів. Опитування проводилося методом телефонного інтерв’ю 25-29 березня на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше). З дослідження вилучена окупована РФ Автономна Республіка Крим, а у Донецькій та Луганській області опитування проводилося тільки на територіях, що контролюються Україною. Теоретична похибка не перевищує 3,4%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *