ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові збирають кошти на створення «ХотАртХолу» в Палаці Хоткевича

Соломія Головіна

|

У Львові збирають кошти на облаштування у Палаці культури імені Гната Хоткевича «ХотАртХолу» – першої молодіжної галереї у місті, покликаної експонувати мистецькі дебюти, а саме втілювати ідеї молодих авторів візуального, аудіального та мультимедійного мистецтва. Про це повідомили ініціатори проєкту.

 

«Розуміючи важливість системного розвитку, у 2018 році командою палацу було розроблено стратегію розвитку-2025, яка служить надійним дороговказом для подальшої роботи. До розробки стратегії ми залучали менеджерів культури Львова, партнерів із Любліна, представників культурних та креативних індустрій, бізнесу, влади міста. Саме під час напрацювання стратегії і виникла ідея створення у палаці виставкової галереї», – пояснюють ініціатори задуму.

Виставковий простір вирішить одразу кілька проблем. Зокрема, буде повернуто історичну справедливість, тобто збереження напряму функціоналізму в інтер`єрі палацу, який був втрачений після радянської перебудови 80-х років.

Створення у двох просторах палацу виставкового простору з усім необхідним технічним забезпеченням дозволить переформатувати приміщення в сучасну першу молодіжну галерею у Львові.

Проєктом створення галереї передбачається ремонт двох холів цокольного і першого поверху для створення закільцьованої галереї. Для ремонту двох холів площею 249,5 кв м необхідно 350 тис. грн.

Так, 160 тис. грн збираються залучити завдяки Конкурсу інфраструктурних грантів від House of Europe, а ще 80 тис. грн – завдяки платформі «Спільнокошт».

Творці проєкту закликають львів’ян долучитися до хорошої справи, і за можливості пожертвувати кошти на облаштування «ХотАртХолу» у Палаці Хоткевича. Наразі на платформі «Спільнокошт» завдяки пожертвуванням благодійників вже зібрано майже 30 тис. грн. За умови успішної кампанії на краудфандинговій платформі, Палац Хоткевича отримає дофінансування від ґранту House of Europe і зможе повністю втілити в життя ідею.

Зауважимо, що відкрити галерею попередньо планують 1 вересня 2020 року.

Ілюстрації: Палац Хоткевича

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *