ОСТАННІ НОВИНИ

У Німеччині заборонили збиратися групами більше двох осіб

Андрій Котенський

|

Федеральний уряд Німеччини спільно з керівництвом 16 федеральних земель країни заборонили збиратися у громадських місцях більше ніж двом особам. Винятки з цього правила передбачено лише для членів сімей та осіб, що проживають у одному помешканні, пише Українська правда із посиланням на Німецьку хвилю.

 

Крім того, у громадських місцях громадянам необхідно дотримуватися мінімальної відстані одне від одного у 1,5 метра, а краще два метри. Канцлерка ФРН Ангела Меркль також назвала “неприйнятними” колективні святкування надворі чи в помешканнях.

Водночас жителям ФРН дозволятиметься виходити на вулицю, щоб здійснити покупки в магазинах, аптеках, відвідати лікаря, добратися до роботи, займатися спортом на відкритому повітрі тощо.

Меркель повідомила, що під час наради з керівниками федеральних земель було узгоджено закриття цілої низки закладів, що представляють насамперед сферу послуг. Йдеться про косметичні салони, перукарні, тату-салони тощо. Так само будуть закритими для обслуговування клієнтів на місці кав’ярні, ресторани, закусочні та інші заклади харчування. Утім, їжу й напої можна буде купувати на винос або з можливістю доставки.

Канцлер наголосила, що ці заходи триватимуть щонайменше два тижні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *