ОСТАННІ НОВИНИ

Правоохоронці затримали підозрюваного у вбивстві Юрія Вербицького

Вероніка Рой

|

Правоохоронці затримали підозрюваного у вбивстві Героя Небесної Сотні Юрія Вербицького та викраденні народного депутата 8-го скликання Ігоря Луценка. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила адвокат родичів Небесної Сотні Євгенія Закревська.

 

За її словами, підозрюваного Сергія Мисливого було затримано у вівторок, 10 березня.

«Хороша новина. Щойно затримали підозрюваного у справі вбивства Юрія Вербицького та викрадення Ігоря Луценка – тітушку Сергія Мисливого. За версією слідства він був залучений безпосередньо до викрадення Луценка і Вербицького з Олександрівської лікарні в ніч 21-го січня 2014-го року. А «постійна зайнятість» підозрюваного – у Олексія Чеботарьова. Про час і дату обрання запобіжного повідомимо, як тільки буде відомо», – написала Євгенія Закревська.

У той же час, колишній народний депутат Ігор Луценко на своїй сторінці у Facebook повідомив, що «Мисливий працював на постійній основі у групі «спиртового короля» Чеботарьова, котра займалася силовими акціями проти майданівців отримував за це гроші».

«Його роль – більше, ніж звичайного тітушки-піхотинця. Щось типу заступника командира групи захоплення. Мав, за версією слідства, стосунок до безпосередньо викрадення нас з Вербицьким на території Олександрівської лікарні вночі 21 січня 2014 року», – написав Ігор Луценко.

Згодом інформацію про затримання підозрюваного підтвердили і Нацполіції України.

«10 березня у результаті проведення комплексу оперативно-розшукових заходів правоохоронці на території Дніпровського району міста Києва затримали 42-річного підозрюваного. Розшукуваного доставили до ДБР для проведення необхідних слідчих дій», – мовиться у повідомленні поліцейських.

Правоохоронцями було встановлено, що в ніч із 20 на 21 січня 2014 року в результаті спланованих дій із залякування та катування учасників Євромайдану група осіб, до складу якої увійшов 41-річний мешканець Чернігівської області, викрала активістів Ігоря Луценка та Юрія Вербицького з території Олександрійської клінічної лікарні та нанесли їм тяжкі тілесні ушкодження.

У подальшому Ігоря Луценка перевезли до місцевості поруч із с. Проців Бориспільського району Київської області, де відпустили. Юрія Вербицького вивезли в лісосмугу неподалік с. Гнідин Бориспільського району Київської області. 22 січня 2014 року його тіло знайшли біля дороги Гнідин-Петрівське.

«Поліцейські встановили: переховуючись від правоохоронних органів, підозрюваний використовував інші анкетні дані, систематично змінював автотранспортні засоби та вдавався до інших способів конспірації. 42-річний чоловік із 2014 року  перебував у міждержавному розшуку, використовував документи на інше ім’я та неодноразово перетинав державний кордон», – додають правоохоронці.

Затриманому інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч. 3 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 127 (Катування), п.п. 3, 12 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство заручника або викраденої людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Йому загрожує позбавлення волі строком до 15-ти років або довічне ув’язнення.

Зазначимо, Юрій Вербицький родом зі Львова. В середині січня 2014 році поїхав на Майдан. Юрія Вербицького викрали разом з Ігорем Луценком 21 січня 2014 р. безпосередньо з приміщення офтальмологічного відділення Жовтневої лікарні у місті Києві. До лікарні з Будинку профспілок його привіз Ігор Луценко для надання медичної допомоги через травму ока.

На фото — Юрій Вербицький

22 січня 2014 р. тіло Юрія Вербицького було знайдено в околицях села Гнідин Бориспільського району Київської області зі слідами тортур. Рідний брат Юрія упізнав його тіло у морзі Борисполя.Удостоєний звання Герой України (21 листопада 2014, посмертно) — за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції Гідності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *