ОСТАННІ НОВИНИ

Новий Кабмін обіцяє продовжити Медреформу Уляни Супрун

Андрій Котенський

|

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль запевнив, що новий уряд не планує згортати медичну реформу розпочату Уляною Супрун. Про це він заявив в ефірі шоу одного із телеканалів, передає Українська правда.

 

Ми пройшли доволі великий шлях. Ми знаходимось сьогодні відсотків на 80 від завершення цієї реформи і отримання результату. Тому розворот, коли ми перепливаємо річку і проплили 80% вже до берега і приймати рішення розвертатись назад, чи допливти до кінця, подолати цих 20% які лишилось. Звичайно треба завершувати реформу», – сказав Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр  також зазначив, що наразі питання не у тому, чи продовжувати реформу, а як її продовжувати. Зокрема, він має спільне бачення цього процесу із новим-старим міністром охорони здоров’я Іллею Ємцем.

Сам Ємець заявив, що медична система має бути реформована. Він зазначив, що розпочату реформу вже не зупинити, а також запевнив, що Національна служба здоров’я не буде скасована, але буде змінена.

Як відомо, Ілля Ємець менше року пропрацював міністром охорони здоров’я з грудня 2010 по травень 2011 року за президента Віктора Януковича і прем’єра Миколи Азарова. Оскільки він обіймав цю посаду недовго тому й не підпадає під люстрацію і зміг повернутися у МОЗ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *