ОСТАННІ НОВИНИ

Рада 4 березня може призначити чотирьох нових міністрів, – ЗМІ

Вероніка Рой

|

На позачерговому засідання Верховної Ради 4 березня, крім можливої заміни прем’єр-міністра, парламент може здійснити чотири ротації в уряді. Зокрема, можуть призначити нового міністра закордонних справ, міністра охорони здоров’я, міністра соціальної політики, міністра окупованих територій та віцепрем’єра з питань промисловості. Про це пише Українська правда.

 

«Якщо все буде гаразд, то в середу планується мінімум чотири призначення в уряд: МЗС, МОЗ, Мінсоцполітики і, можливо, віце з питань промисловості. Ну і Рєзнікова призначать міністром окупованих територій», – сказав співрозмовник «УП» у керівництві «Слуги народу».

За даними видання, главу МЗС Вадима Пристайка може замінити чинний віцепрем’єр з питань євроінтеграції Дмитро Кулеба. Хто в такому разі забере на себе функціонал віце з євроінтеграції, дізнатися не вдалося. Є імовірність, що сам Кулеба буде суміщати дві посади. Також невідомі поки і кандидатури на МОЗ і Мінсоцполітики.

Крім того, у середу можуть замінити прем’єр-міністра Олексія Гончарука. Раніше говорилося, що крісло прем’єра може зайняти бізнесмен Сергій Тігіпко, але від його кандидатури відмовилися, тому що він підпадає під дію закону про люстрацію. Відтак тимчасово виконувати обов’язки прем’єр-міністра може львів’янин Денис Шмигаль.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *