ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський альпініст Роман Городечний збирається підкорити другу вершину планети

Соломія Головіна

|

Перший львів’янин, який у 2018 році підкорив найвищу гору планети Еверест, Роман Городечний  заявив про підготовку до підкорення другої за висотою вершини світу – К2 (Чогорі, 8611 м). Про це повідомляє відділення НОК України у Львівській області.

 

Роман Городечний наголосив, що прийшов час для нових викликів: відтак влітку 2020 року він спробує побувати на другій по висоті вершині – К2

Як зазначив альпініст, технічно вона є однією із найскладніших для сходження вершин та однією із найнебезпечніших. За словами Романа Городечного, є навіть неофіційна статистика, що на кожні 4 успішні сходження припадає 1 смерть.

«Як написав один із підкорювачів гори: «Еверест був прогулянкою в порівнянні з К2», – написав він.

«Та є ще одна крута новина! Разом із нами буде, майбуть, найвідоміший альпініст сьогодення. Нірмал Пурджа (НІМС) здійснив, здавалося, неможливе: за 6 місяців підкорив усі 14 світових восьмитисячників! Щоб ви розуміли про що я – до цього рекорд був 7 років і 10 місяців», – зауважив львів’янин у Facebook.

Довідка

Роман Городечний почав займатися альпінізмом 2014 року. Окрім Евересту (8848 м), піднімався на Кіліманджаро (5895 м), Мера-пік (6660 м), Кала-Патхар (5643 м), найвищу гору Південної Америки – Аконкагуа (6962) та ін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *