ОСТАННІ НОВИНИ

Ветеранів АТО/ООС запрошують взяти участь у бігових марафонах

Соломія Головіна

|

У Львові та ще п’яти містах України цього року відбудуться бігові заходи Ukrainian Majors Running League від Run Ukraine. Учасниками забігу «Ветеранська десятка» стануть 850 ветеранів АТО, військових та волонтерів. Про це повідомляють організатори.

 

«Ветеранська десятка» – це забіг на 10 км для людей, які присвятили своє життя Україні. Організатори Ukrainian Majors Running League, компанія Run Ukraine, вже відкрили реєстрацію на нього. Участь у «Ветеранській десятці» візьмуть ветерани АТО/ООС. Участь у забігу для них безкоштовна.

Загалом шість півмарафонів та Київський марафон зберуть на стартах понад 50 тисяч бігунів з України та з-за кордону. Усього на старти зможуть вийти 850 захисників України: по 50 у регіонах та по 300 на двох київських заходах.

Як пояснюють організатори, забіг «Ветеранська десятка» покликаний залучити людей, які пройшли через жахи війни, до буденного життя через спорт та подолання себе. Також він має привернути увагу до учасників бойових дій на Сході України, які вже не перший рік захищають суверенітет та цілісність держави, гарантуючи мільйонам українців мир і спокій.

«Ветеранська десятка» започаткована компанією Run Ukraine спільно з Національною радою спортивної реабілітації захисників України за підтримки Уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Вадима Свириденка. У 2018 та 2019 роках забіг організовувався восени під час Київського марафону, залучаючи по 300 українських захисників.

«Людське життя – найголовніша цінність, а забіг «Ветеранська десятка» – це об’єднання волі і мужності українських ветеранів, які захищали життя цивільних людей. Саме тому ми й сприяємо організації подібних забігів», – переконаний учасник бойових дій,  Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Вадим Свириденко.

Зареєструватися на «Ветеранську десятку» у своєму місті можна на сайті відповідного заходу:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *