ОСТАННІ НОВИНИ

Благодійних внесків у лікарнях не буде, – Скалецька

Вероніка Рой

|

Міністерка охорони здоров’я Зоряна Скалецька сподівається, що із початком реформ на вторинній ланці медичної допомоги пацієнти в українських лікарнях не сплачуватимуть благодійних внесків. Про це вона сказала в інтерв’ю «Сьогодні».

 

«Я сподіваюся, що неформальні платежі лікарні взагалі вимагати не будуть. Оскільки заклади, крім контракту з НСЗУ, отримують можливість отримувати інші кошти за платні послуги, або з місцевого бюджету, від страхових компаній. Місцевий бюджет може створити місцеві програми щодо тих чи інших захворюваннь. Це означає, що законних способів отримувати офіційні платежі достатньо багато. Неформальних платежів, благодійних внесків – не буде», – сказала Скалецька.

Очільниця МОЗ зазначила, якщо такі речі будуть у медичних закладах, то необхідно звертатися на гарячу лінію 16-77.

Крім цього Зоряна Скалецька сподівається, що у цьому році планується підготовка та широке обговорення законопроєкту про страхове медичне забезпечення.

«Також цього року ми розраховуємо, що будемо мати широке обговорення підготовки законопроекту моделі страхового медичного забезпечення, яке дасть можливість дофінансувати надання медичної допомоги. На сьогодні є різні думки, як це зробити, поки у нас немає робочої групи. Можливо, після першого квітня ми приєднаємося до експертних обговорень», – додала керівниця МОЗ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *