ОСТАННІ НОВИНИ

SkyUp змінив правила перевезення пасажирів і багажу

Ольга Денисяка

|

З 16 січня 2020 року у SkyUp Airlines вступають в силу нові правила повітряних перевезень та обслуговування пасажирів і багажу. Про це з посиланням на інформацію компанії повідомляє ЦТС.

 

Зокрема, тепер тарифи Standard і Flex передбачають перевезення пасажиром однієї одиниці багажу вагою до 23 кг і сумою трьох вимірів не більше 158 см (до цього обмежень за сумою вимірів не було). Крім того, норма багажу для дитини до 2 років становить 10 кг і 115 см в сумі вимірів тільки для цих двох тарифів (раніше вона застосовувалася незалежно від тарифу).

Також були внесені уточнення в правила перевезення ручної поклажі. Загальна вага в 7 кг і розміри 55х40х20 см не змінилися, однак тепер у авіакомпанії нові вимоги до додаткових одиниць ручної поклажі. Якщо раніше вказувалося, що на борт можна пронести жіночу або чоловічу сумку, верхній одяг, папку для паперів, друковані видання для читання, ноутбук, парасольку або тростину, а також харчування для дитини, то тепер загальна вага додаткових предметів, крім їжі для дітей, не повинна перевищувати 3 кг і параметри 35х20х10 см. Харчування для дитини – вага до 5 кг, параметри 40х30х20 см. Купівля додаткового місця ручної поклажі (до 5 кг, 55х40х20 см) обійдеться в 25 євро.

Нестандартний багаж, що перевозиться в салоні, тепер не повинен перевищувати 75 кг (раніше – 80 кг), а його розміри – 40х55х115 см (раніше він повинен був міститися на окремому кріслі). Коштує ця послуга при оформленні на сайті 40 євро, в аеропорту – 60 євро.

Перевозити спортивне спорядження на борту літаків SkyUp тепер стало дещо простіше: якщо раніше перевізник вимагав тільки, щоб сума його вимірів не перевищувала 300 см, то тепер сума вимірів може скласти до 330 см. При цьому перевезти інвентар можна безкоштовно, якщо його загальна вага разом з багажем не перевищує 23 кг. В іншому випадку перевезення спортінвентарю обійдеться пасажирові 25 або 50 євро (залежно від того, була оформлена послуга на сайті або безпосередньо в аеропорту).

Деякі зміни торкнулися правил перевезення дітей. Так, відправити дитину без супроводу в межах України, попередньо оформивши відповідну послугу, можна в віці від 5 до 14 років (раніше – від 2 до 14), а за кордон – від 5 до 16 років (раніше – від 2 до 16). Супровід неповнолітньої дитини у авіакомпанії коштує 50 євро.

По-новому доведеться возити і тварин, яких власники бажають транспортувати в пасажирському салоні. Якщо до цього правила SkyUp дозволяли брати в салон «!їдрібних тварин», то тепер це формулювання було змінено на «котів і собак». Разом з тим, дозволений вага тварини разом із засобом транспортування збільшився з 7 до 8 кг. Також раніше дозволялося, щоб параметри контейнера для тварини в сумі трьох вимірів не перевищували 115 см, а тепер визначення більш чітке – 50х40х20 см. У багажному відділенні можна перевозити живність вагою до 23 кг з кліткою, параметри якої складають до 310 см в сумі трьох вимірів.

Перевезення тварини в салоні оцінюється в 40 євро за умови покупки послуги на сайті і 50 євро – в аеропорту. У багажному відділенні – відповідно 80 і 100 євро.

Додатково компанія повідомляє про обмеження можливості зміни дати вильоту в особистому кабінеті. Цією опцією, як і раніше, можна скористатися безкоштовно в рамках тарифу Economy Flex і за 50 євро – в рамках Economy Standard не менше ніж за 12 годин до вильоту, але вже не на всіх рейсах – крім Зальцбурга і Коломбо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *