ОСТАННІ НОВИНИ

Лоукостеру Ernest Airlines, який літає зі Львова, призупинять дію ліцензії

Вероніка Рой

|

Італійське агентство цивільної авіації ENAC 29 грудня оголосив про призупинення дії ліцензії лоукоста Ernest Airlines на перевезення пасажирів і вантажів з 13 січня 2020 року. Про це інформує Avianews.

 

Як повідомляє видання, авіаперевізнику заборонили продаж квитків, проте надали можливість виконати перельоти в піковий період перевезень в новорічні свята з метою захисту пасажирів, які вже мають куплені квитки.

У ENAC звернули увагу, що санкції по відношенню до Ernest Airlines не пов’язані з безпекою польотів, тому заборона на виконання рейсів вводиться з затримкою.

Призупинення ліцензії обґрунтовується регулятором регламентом №1008 від 2008 року, який містить загальні правила надання авіаційних послуг в межах ЄС.

У ENAC додали, що якщо Ernest Airlines надасть необхідні гарантії, передбачені правилами ЄС, припинення дії ліцензії може бути скасована.

Водночас на сайті лоукостера Ernest Airlines прокоментували цю ситуацію.

«Шановні пасажири, на жаль, наша компанія змушена тимчасово припинити продаж квитків на власні рейси, починаючи з 13 січня 2020 року, оскільки Національне управління цивільної авіації Італії (ENAC) повідомило нас про тимчасове призупинення дії нашої експлуатаційної ліцензії з 13 січня 2020 року. Продаж квитків на наші рейси буде відновлено, як тільки буде опубліковано відкликання цього повідомлення.

Ліцензію може бути збережено, якщо авіакомпанія Ernest Airlines виконає передбачені чинним законодавством вимоги, після чого ENAC матиме підстави відкликати своє рішення. Ми докладаємо всіх зусиль заради того, щоб положення було відкликане. Тим часом, відповідно до прийнятого положення, продаж квитків було призупинено на всі рейси починаючи з 13 січня», – мовиться у повідомленні.

Лоукост є найбільшим гравцем на ринку перельотів між Україною та Італією. Маршрутна мережа авіакомпанії включає чотири напрямки з Києва, чотири з Львова, одна з Одеси і два з Харкова. Зокрема зі Львова ця авіакомпанія літає до Мілана, Венеції, Риму та Неаполя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *