ОСТАННІ НОВИНИ

В Казахстані після вильоту з аеропорту розбився пасажирський літак: серед постраждалих є українці

Вероніка Рой

|

Літак авіакомпанії Bek Air, слідуванням Алмати – Нур-Султан у п’ятницю вранці після вильоту з аеропорту втратив висоту, пробив бетонну огорожу, зіткнувся з двоповерховою будовою і впав поблизу житлового сектора. На борту перебували 95 пасажирів і п’ятеро членів екіпажу. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

 

Кількість загиблих під час катастрофи літака поблизу Алмати, за попередніми даними, склала 14 людей.

«До Центру дитячої невідкладної медичної допомоги доставлено восьмеро дітей у свідомості з політравмами. До ЛШНД доставлено п’ятеро дорослих з політравмами. В МКЛ № 4 доставлено 17 пацієнтів у вкрай важкому стані. Загиблих на місці 14», – йдеться в повідомленні акиматі (адміністрації) Алмати.

Комітет з НС повідомляє, що встановлено особи семи загиблих під час катастрофи літака.

Як згодом повідомив Укрінформ з посиланням на директора Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев, українці, які постраждали внаслідок авіакатастрофи у Казахстані, отримали травми середньої тяжкості, загрози їхньому життю немає.

«Серед постраждалих є двоє громадян України — жінка 1991-го і чоловік 1990 року народження. Обоє доставлені до лікарні міста Алмати. За інформацією лікарів, в обох травми середньої тяжкості – проблеми з хребтом, але загрози їхньому життю немає», – сказав Погорельцев.

Він поінформував, що український консул відразу зв’язався з лікарнею, де наразі перебувають постраждалі українці, з метою надання їм повноцінного консульського супроводу. За словами Погорельцева, наразі консул розв’язує питання передачі нашим співвітчизникам через довірену особу мобільних телефонів для прямого спілкування з ними.

Директор Департаменту консульської служби МЗС запевнив, що ситуація перебуває на контролі МЗС, а всі питання, пов’язані з наданням необхідної допомоги постраждалим, будуть оперативно вирішуватися.

Фото: АА, Reuters

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *