ОСТАННІ НОВИНИ

В’ятрович звернувся до СБУ через «збори сталіністів» у Києві

Соломія Головіна

|

Народний депутат Володимир В’ятрович звернувся до голови СБУ Івана Баканова з приводу відзначення у Києві 140-річчя з дня народження керівника комуністичного режиму СРСР Йосипа Сталіна. Відповідний документ він опублікував на своїй Facebook-сторінці.

 

Як він зазначив, 21 грудня у Києві представники Комуністичної партії провели публічне зібрання, метою і змістом було здійснення пропаганди тоталітарного комуністичного режиму та його символіки і відзначення 140-річчя з дня народження Сталіна. При цьому він додав, що організатори заходу діяли зухвало, відкрито поширюючи цю пропаганду, у тому числі каналами масової комунікації.

Фото: Тwitter/Анатолій Штірліц

 

У своєму зверненні В’ятрович поцікавився в очільника СБУ: чи було відомо відомству про здійснення представниками Компартії підготовки і проведення заходу з відзначення 140-річчя Сталіна, і якщо так,які заходи вживалися для попередження і припинення злочинних дій, чи ініціювала СБУ притягнення організаторів та учасників до кримінальної відповідальності, а також які заходи наразі вживаються СБУ для припинення незаконної діяльності Компартії України та пропаганди символіки тоталітарного комуністичного режиму.

«Повернення культу Сталіна в Росії починалося з того, що влада не помічала спрямованих на це «громадських» ініціатив, а потім і сама взялася за його розкрутку. Не сміємо допустити подібного в Україні, Служба безпеки України має розслідувати і притягти до відповідальності учасників зборів сталіністів, як передбачено ю законодавством. Сьогодні скерував відповідне депутатське звернення до пана Баканова», – написав він у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *