ОСТАННІ НОВИНИ

Кабмін запустив електронний сервіс, який замінить паперові квитанції

Вероніка Рой

|

Кабінет міністрів України запустив сервіс check.gov.ua, який дозволить перевіряти квитанції в електронній формі, а не вимагати їх у папері з мокрою печаткою. Про це у Facebook повідомив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет.

 

«Цей сервіс заощадить українцям купу часу. За допомогою цього сервісу можна перевіряти квитанції в електронній формі, а не вимагати їх у папері з мокрою печаткою. Зараз, якщо ви сплачуєте держпослуги (паспорт, авто, рагс тощо) – у вас вимагають квитанцію з банку. Тому ви зазвичай не можете просто платити через Інтернет-банк або мобільний додаток», – написав Дмитро Дубілет.

Він пояснив, що замість паперової квитанції вам потрібно просто буде надати її код. А той, хто перевіряє платіж, просто заходить на check.gov.ua та вводить цей код.

«До речі, часто у місцях надання послуг знаходяться каси банків з величезними комісіями. Цей сервіс дозволить тепер платити через смартфон, а не через ці каси. Таким чином, ви будете заощаджувати не лише час, а й гроші», – зазначає Дубілет.

Він додав, що поки що до сервісу підключені два банки — ПриватБанк і monobank. Інші банки підключаться найближчим часом.

«Протягом місяця ми разом з іншими міністерствами змінимо посадові інструкції в усіх точках надання державних послуг. Я окремо напишу, коли це трапиться. У майбутньому цей сервіс дозволить легше запускати й електронні сервіси . Будемо тут працювати разом з Мінцифрою. Щоб закріпити запуск, ми запустимо гарячу лінію, куди українці зможуть скаржитись, якщо держслужбовці будуть відмовлятися приймати квитанції в електронній формі», – написав міністр Кабміну.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *