ОСТАННІ НОВИНИ

Що цікавого покаже Львівська національна опера у останній тиждень року: репертуар

Соломія Головіна

|

Львівська національна опера запрошує відвідати у останній тиждень року концертні дійства, які подарують гостям театру атмосферу свята та пречудовий настрій. Зокрема, у рамках концерту «Скрипкове ретро або Танго cafe» відвідувачів запалюватимуть пристрасні мелодії танго, а хорова програма «Світове Різдво» наповнить теплом і магією свята серця.

 

ВІВТОРОК, 24 Грудня – концерт  «Скрипкове ретро або Танго cafe» (Дзеркальна зала)

В одній концертній програмі прозвучать яскраві твори найпопулярніших композиторів кількох століть – В.А.Моцарта, Й.Брамса, А. Дворжака, Е. Елгара, А. П’яцолли.

Ви почуєте романтичні мелодії, пристрасні танго та інші класичні танці у виконанні відомих віртуозів української сцени – Євгена Кострицького (скрипка) та Ірини Дяченко (фортепіано).

Початок о 19:00, квитки на концерт «Скрипкове ретро або Танго cafe».

ЧЕТВЕР, 26 Грудня – концерт «Світове Різдво» (Дзеркальна зала)

Львівський муніципальний хор «Гомін» представить програму «Світове Різдво», у якій хорові твори композиторів з усіх куточків світу творять незабутню святкову атмосферу.

Художній керівник і диригент колективу – Руслан Ляшенко, хормейстер – Максим Шпинда, концетмейстер Володимир Пінчак.

Початок о 19:00, квитки на концерт «Світове Різдво».

П’ЯТНИЦЯ, 27 Грудня – опера «Богема» Д. Пуччіні

Один із найбільш ліричних творів знаменитого італійця. Прем’єра відбулася в Турині (Італія) 1896 році. Проникливі мелодії, щедра оркестровка забезпечать музичним гурманам вишукане задоволення.

В основу лібрето покладено сюжет з життя Латинського кварталу, де з давніх-давен і донині мешкає паризька богема, яка, незважаючи на бідність і знедоленість, раз і назавжди зробила свій вибір в користь мистецтва, творчості, кохання.

Початок о 18:00, квитки на оперу «Богема».

СУБОТА, 28 Грудня – балет «Лебедине озеро» П. Чайковського

Одне з найбільш фантастичних, неперевершених і знаменитих творінь балетного мистецтва. Його хореографія протягом довгого часу вважається загальновизнаною перлиною світового балету. Саме це мав на увазі великий хореограф ХХ століття Джордж Баланчин, коли вимовив знамениту фразу: «Щоб театральний зал завжди був повний, треба кожен балет називати «Лебедине озеро».

«Лебедине озеро» – переказ старовинної німецької легенди. Молодий принц Зігфрід закохується у зачаровану принцесу-лебедя Одетту. Його щира любов і вірність повинні допомогти їй позбутися від лебединого прокляття чаклуна Ротбарта і повернути коханій людську подобу назавжди.

Початок о 18:00, квитки на балет «Лебедине озеро».

НЕДІЛЯ, 29 Грудня – опера «Попелюшка» А. Спадавеккіа

В основі нашого музичного твору лежить добре відома казка «Попелюшка» – про працьовиту дівчинку, злу мачуху та її ледачих дочок – Колючку і Злючку. Добра повчальна історія продовжує радувати і дивувати маленьких і дорослих.

Дивовижний світ казки, граціозні танці артистів, дизайнерські костюми, декорації в стилі витинянки і приголомшлива музика композитора – це все чекає в надзвичайно красивій виставі.

Початок о 12:00, квитки на оперу «Попелюшка».

НЕДІЛЯ, 29 Грудня – різдвяне дійство «З нами – Бог! Розумійте, народи…»

«З нами – Бог! Розумійте, народи…» – слова з церковного піснеспіву, який виконується напередодні Різдва. Ці слова дали назву концертові, який поєднав українські колядки, різдвяні й новорічні пісні народів світу.

Хоровий спів у супроводі симфонічного оркестру, сольні виступи найкращих співаків хору; лаконічні, мовби вишиті з вибіленого на сонці полотна, костюми; ритмічне сценічне дійство – ось приваби цього вишуканого музичного дивертисменту, що підсилює новорічно-різдвяний настрій і продовжує його в пам’яті надовго.

Початок о 18:00, квитки на різдвяне дійство «З нами – Бог! Розумійте, народи…».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *