ОСТАННІ НОВИНИ

ВРП не звільнила суддю Саніна, який заборонив протести на Майдані після побиття студентів «Беркутом»

Ольга Денисяка

|

Вища рада правосуддя відмовила Вищій кваліфікаційній комісії суддів у звільненні судді Окружного адміністративного суду Києва Богдана Саніна, який заборонив масові акції в центрі Києва з 1 грудня 2013 року по 7 січня 2014 року. Про це йдеться на сайті ВРП, інформує Цензор.НЕТ.

 

Півтора роки тому ВККСУ за підсумками співбесіди визнала Саніна таким, що не відповідає займаній посаді. Але у ВРП вирішили, що рішення комісії не було мотивованим.

«Вважаю, що виражена в балах оцінка судді Саніна за критеріями професійної етики і доброчесності, зазначена в рішенні комісії (611 за 670 мінімально необхідних), не є вмотивованою, оскільки не відображає повною мірою рівень цих характеристик судді Саніна. У рішенні зазначено бали, якими оцінено суддю Саніна щодо кожного з критеріїв, але відсутні будь-які докази та аргументи комісії з посиланням на конкретні обставини, за яких суддя не відповідає цим критеріям і, як наслідок, не відповідає займаній посаді», – заявив член ВРП Володимир Говоруха.

На цьому засіданні ВРП також відмовилася звільнити Ліану Курило з посади судді Харківського апеляційного адміністративного суду та Станіслава Ричка з посади судді Заводського районного суду Кам’янського.

Нагадаємо, 30 листопада 2013 року в день розгону студентського Майдану Богдан Санін у відповідь на позов Київдержміськадміністрації прийняв рішення заборонити масові акції в центрі Києва з 1 грудня по 7 січня 2014 року. Це рішення стало формальним виправданням для декількох спроб штурму Майдану.

У квітня 2014 року рішення Саніна скасував Вищий адміністративний суд.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *