ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленського просять позбавити Медведчука почесного звання: петиція зібрала 25 тисяч підписів

Ольга Денисяка

|

Президент України Володимир Зеленський повинен розглянути петицію про зняття звання заслуженого юриста з депутата ОТЗЖ Віктора Медведчука, яка набрала необхідну кількість підписів, передає УП.

 

Петиція вимагає скасування указу президента від 18 серпня 1992 року в частині присвоєння Медведчуку звання «Заслужений юрист України».

Підставою для зняття звання є те, що, за висновком дослідження, Медведчук будучи адвокатом поета Василя Стуса, порушив свій професійний обов’язок, фактично відмовившись захищати його в суді. Крім того, як нагадує автор, в 1985 році Медведчук схожим чином «захищав» дисидента Миколу Кунцевича.

«Аналіз справи Василя Стуса та особисте ставлення до неї Медведчука В.В. показує, що останній жодним чином не заслуговує носити почесне звання «Заслуженого юриста України», – йдеться у тексті петиції.

Станом на 16 грудня петиція набрала більше 25 тисяч підписів, тому повинна бути розглянута президентом.

Нагадаємо: Медведчук був призначений адвокатом Стуса в 1980 році. В ході судового процесу, поет відмовився від послуг Медведчука, заявивши, що другий прокурор у справі йому не потрібен. Він був засуджений до 10 років примусових робіт і 5 років заслання. Стус помер в таборі особливого режиму   4 вересня 1985 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *