ОСТАННІ НОВИНИ

У Турці можуть закрити залізничну квиткову касу. Львівська облрада наголошує на недоцільності

Соломія Головіна

|

Львівська обласна рада ухвалила звернення до голови правління ПАТ «Українська залізниця» щодо недоцільності закриття квиткових кас у місті Турка Львівської області. Відповідну заяву депутати прийняли під час позачергової сесії вчора, 5 грудня.

 

Зазначається, що ЛОР підтримує занепокоєність жителів Турківського району з приводу можливих негативних соціально-економічних наслідків, пов’язаних з імовірним закриттям квиткових кас у місті Турка.

«Як вбачається з численних звернень громадян, прийняття такого рішення може викликати значний громадський резонанс, адже Турківський район географічно віддалений від обласного центру, гірська місцевість та стан доріг не сприяють зручному автобусному сполученню, тому залізничне перевезення відіграє важливу роль для жителів району. Продаж залізничних квитків у режимі онлайн є вкрай проблематичним для переважної більшості жителів району, адже інтернет-мережею тут покрито лише 30% території. Населення, а це в основному пенсіонери, надають перевагу придбанню квитків звичним способом», – зазначають обласні депутати.

При цьому у ЛОР наголошують, що робота квиткової каси не є збитковою, адже за 10 місяців на станції Турка реалізовано 9 693 квитки прямого сполучення на суму 1 622 117, 12 560 квитків приміського сполучення на 412 914, 6 784 безкоштовних пільгових квитки.

«Важливим також є те, що Турківський район має значний туристичний потенціал, оскільки тут активно працює Західний реабілітаційно-спортивний центр НКСІ України, розвиваються бази відпочинку. Крім того, у випадку реалізації проєкту з відкриття митного переходу «Боберка (Україна) – Журавин (Польща)» значно збільшиться потік туристів. Слід зазначити, що у разі закриття квиткової каси в м. Турка тут перестануть зупинятися поїзди № 13 сполученням «Солотвино – Київ», № 14 сполученням «Київ – Солотвино», № 602 сполученням «Львів Солотвино» та № 601 сполученням «Солотвино – Львів», – мовиться у зверненні.

Відтак депутати закликають всебічно вивчити це питання та прийняти відповідне управлінське рішення в інтересах громадян.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *