ОСТАННІ НОВИНИ

У Бахмуті через українську мову забили до смерті активіста

Андрій Котенський

|

На Донеччині у лікарні не приходячи до тями помер громадський активіст, волонтер Артем Мирошниченко, якого напередодні побили тітушки зі спортивної школи. Артема вбили за те, що він заговорив українською мовою. Інформацію про смерть підтвердив брат убитого Сергій Мирошниченко.

 

За даними близьких, убивць Артем Мирошниченко спровокувала українська мова, а суддя відпустила молодиків під домашній арешт.

«Мій друг, патріот Донбасу, активіст Артем Мирошниченко помер сьогодні в лікарні Бахмуту так і не прийшовши до тями. Помер від страшних побоїв тітушками антимайданівцями. Малолєтки, яких так розлютила українська мова мого Друга!

Всі мовчать! Влада мовчить! Суддя, яка на засіданні принципово говорила російською вбивць відпустила під домашній арешт! В мене всі мої Друзі, мої підопічні діти Донбасу україномовні! Нам чекати масових вбивств українців на своїй землі? Ми не повинні мовчати! Влада, яка веде руськіймір в Україну повинна за це відповісти», – приголомшена подіями подруга померлого Вікторія Мірошніченко.

Як повідомляє Вчасно, напад на Артема Мирошниченка стався ввечері 29 листопада. Двоє молодиків напали на чоловіка та по-звірячому побили його. Волонтер отримав тяжку черепно-мозкову травму і впав у кому.

Очевидці інциденту повідомляють, що напад стався через те, що Артем відповів підліткам українською мовою.

Поліції також вдалося встановити причетних до побиття. Ними виявились двоє неповнолітніх молодиків 16-17 років, вихованців місцевого спортивного клубу.

За їхніми даними молодший із них «безпричинно» напав на Артема, побив і кинув головою об плиту. Інший просто спостерігав. Обоє нападників були п’яні.

Натомість брат Артема, не вірить у версію поліції про випадковий напад і вважає, що на Артема напали через його проукраїнську позицію.

Як відомо Артем Мирошниченко був активістом волонтерської групи «Бахмут український». У 2014-2015 роках він плів сітки для військових, чистив картоплю для годування поранених у шпиталі. Артем розмовляв українською і ходив на заходи та волонтерські акції допомоги.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *