ОСТАННІ НОВИНИ

Посольство України обурене перейменуванням вулиці у Перемишлі

Андрій Котенський

|

Посольство України в Польщі обурене через скасування міською владою Перемишля рішення про присвоєння одній з вулиць ім’я єпископа Української греко-католицької церкви Йосафата Коциловського, репресованого в радянські часи. Про це йдеться у повідомленні посольства України у Польщі у Facebook, повідомляє ЄП.

 

Дипломати назвали поспішним і необачним рішення міської ради Перемишля про перейменування вулиці.

«Маніпулювання авторів резолюції аргументами, вирваними з контексту, небажання почути польських громадян української національності – рівноправних жителів Перемишля, цього разу, на жаль, перемогли. Зазіхання на добре ім’я блаженного, а відтак на рішення католицької церкви та св. Івана Павла ІІ, який у 2001 році проголосив єпископа Йосафата блаженним, є безпрецедентним явищем у Польщі і не може бути виправдане!», – йдеться у повідомленні.

Як відомо, члени міської ради Перемишля 28 листопада перейменували вулицю греко-католицького єпископа Йосафата Коциловського.

Ця вулиця існує з 2013 року і налічує всього кілька десятків метрів перед греко-католицьким собором. Метою розміщення цієї вулиці на карті міста була символічна данина українській греко-католицькій громаді Перемишля, у якій Коциловський був єпископом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *