ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні вшановують пам'ять жертв Голодоморів. Програма заходів у Львові

Ольга Денисяка

|

Щорічно в четверту суботу листопада в Україні відзначають День пам’яті жертв Голодоморів. Відтак сьогодні у Львові пройде низка заходів, передає пресслужба Львівської ОДА.

 

Зокрема, протягом дня відбудуться поминальні Служби Божі у всіх храмах Львова та області за жертвами голодоморів

Так, о 15.55 год. розпочнуться жалобні заходи з вшанування пам’яті жертв голодоморів на площі навпроти пам’ятника Т. Шевченку. О 15.59 год. ведучий оголошує загальнонаціональну «Хвилину мовчання».

В 16.00 год. проведуть екуменічну панахиду за жертвами голодоморів 1921-1922, 1932-1933, 1946-1947 років в Україні.

О 16.20 год. відбудеться Всеукраїнська акція «Запали свічку» на площі навпроти пам’ятника Т. Шевченку

На проспекті Чорновола о 17.10 год. відбудться Покладання квітів та лампадок громадськими організаціями Львівщини до Пам’ятного знаку жертвам Голодомору та політичних репресій.

Також щавтра на площі Ринок проведуть акцію, де готуватимуть страви часів Голодомору.

Зазначимо, День пам’яті жертв голодоморів — щорічний національний пам’ятний день в Україні, що припадає на четверту суботу листопада. Цьогоріч –  це 23 листопада. Традиційно в цей день громадяни відвідують поминальне богослужіння і покладають символічні горщики з зерном. О 16.00 год. оголошується загальнонаціональна хвилина мовчання, після чого по всій Україні відбувається акція «Запали свічку», в рамках якої всі охочі несуть свічки до пам’ятників жертвам. В акції також можна взяти участь, запаливши свічку в своєму вікні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *