ОСТАННІ НОВИНИ

«Поверни собі ніч». На Сихові пройде вечірний жіночий марш

Вероніка Рой

|

У Львові 27 листопада на Сихові відбудеться вечірній жіночий марш «Поверни собі ніч», мета якого  привернути увагу до проблеми небезпеки міського простору для жінок та дівчат в темний час доби. Про це повідомляють організатори заходу.

 

Як розповідають організатори, нічний марш проти насильства над жінками (Reclaim the Night, Take Back the Night) організовується в різних країнах світу з 1970-тих років. У Львові подія відбувається в рамках всесвітньої кампанії «16 днів проти гендернозумовленого насильства».

«Ми заявляємо про своє право на місто — право пересуватися містом і вдень, і ввечері, і вночі.  Ми вимагаємо визнання вини і покарання нападників, а не жінок, які «не там і не тоді ходили». Ми наполягаємо на створенні дієвих механізмів попередження та подолання насильства і захисту постраждалих жінок», – зазначають учасниці акції.

Крім цього, як зазначають організатори події, під час акції учасниці звернуться до державних органів з вимогами активніше реагувати на проблеми гендерногозумовленого насильства.

«Організаторки виступають за ратифікацію Конвенції 190 Міжнародної організації праці про викорінення насильства та домагань у світі праці. Це дало б змогу органам влади, роботодавцям та всім зацікавленим ефективніше будувати безпечний простір, адже Конвенція пропонує ширше дивитись на проблему домагань у сфері праці, адже вони можуть трапитись не за робочим столом, а по дорозі з роботи», – мовиться у повідомленні.

Початок акції: 27 листопада о 19:00, площа біля Верхнього Шувару (біля зупинки трамваю «Шувар»).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *