ОСТАННІ НОВИНИ

Через два тижні у Києві почнуть монтувати головну ялинку країни

Соломія Головіна

|

Головну новорічну ялинку України традиційно розмістять на Софійській площі Києва, монтувати її почнуть 5 грудня, а відкриють – на День святого Миколая 19 грудня. Про це на пресконференції повідомив засновник проекту Folk Ukraine Ігор Добруцький, передає «Громадське».

 

За його словами, завершити роботи мають 12 грудня.

«Цього разу вона дуже складна, тому прийдеться працювати в три чи чотири зміни. Висота – 30 метрів. Вартість іграшок і ілюмінацій – 2 мільйони 700 тисяч гривень», – сказав Добруцький.

Він наголосив, що цьогоріч, як і минулого року, ялинку зберуть з гілок сосни і ялиці, які привезуть з Вінницької та Житомирської області, рубати велике дерево не будуть. Іграшок буде близько тисячі.

Також Добруцький розповів, що цьогоріч темою святкових заходів крім традиційної української буде казка Лускунчик.

«Цього року у нас дві тематики – ми продовжуємо завжди українську тему, вже була Яворівська іграшка, Марія Примаченко, цього року – Опішня, Полтавська іграшка. І щороку ми будемо розкривати культуру кожного регіону. Друга тема – європейська, класична, історія про Лускунчика», – сказав засновник проекту Folk Ukraine.

Він додав, що 19 грудня відбудеться хода із символами року, персонажами лускунчика, а також козаками, що «охоронятимуть ялинку».

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський повідомив, що святкові заходи розпочнуться з 14 грудня, вони відбуватимуться на двох локаціях – на Софійській площі та на Контрактовій площі.

«У зв’язку з гострою ситуацією на сході країни ми виконуємо рішення Київради і забороняємо в період новорічно-різдвяних свят феєрверки, салюти, використання піротехнічних засобів. Це так само пов’язано із безпекою, але ми повинні усвідомлювати, що свято є свято, але ті складнощі і та ситуація, яка є у нас в країні, не дає можливості святкувати на повну», – наголосив він.

Мондриївський додав, що «місто категорично проти» продажу в публічних місцях міцного алкоголю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *