ОСТАННІ НОВИНИ

У Винники привезуть мощі Папи Івана Павла

Вероніка Рой

|

До Санктуарію Матері Божої Винниківської 27 жовтня передадуть мощі св. Папи Івана Павла ІІ, а також освятять  площу та пам’ятник на його честь. Чин освячення звершить Архієпископ Львівський РКЦ Мечислав Мокшицький. Про це інформує «Духовна велич Львова».

 

«Те, що нас єднає, більше від того, що нас ділить», – говорив великий святий Іван Павло ІІ. Кароль Юзеф Войтила – перший папа-слов’янин, приятель молоді з цілого Світу, відомий своїми численними подорожами, діалогами для примирення та розумною політикою. Це святий нашого часу, який своїм прикладом змінив багатьох та навернув тисячі людей. Його слова можна і потрібно розбирати на цитати та досліджувати його постать. Він навчав, що усі ми рівні та від створення поєднані одним єдиним Богом. Багато людей пересвідчились, що молитва до цього святого має особливу силу», – зазначають організатори.

Іван Павло — 264-й Папа Римський. Він перебував на чолі Католицької церкви протягом двадцяти шести з половиною років, що є другим за тривалістю понтифікатом після Папи Пія IX, який займав цю посаду 32 роки. Іван Павло II — перший в історії Папа-слов’янин.

У 2001 році Іван Павло II  відвідав Київ та Львів. Метою візиту була підтримка католиків у їхній вірі і допомога в налагодженні дружніх відносин між конфесіями в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *