ОСТАННІ НОВИНИ

Фахівці розповіли, як зробити свій раціон здоровішим

Вероніка Рой

|

Сьогодні, 16 жовтня, відзначають Всесвітній день здорового харчування, мета якого привернути увагу громадськості до сучасних проблем харчування в суспільстві. Про це інформує Центр громадського здоров’я України.

 

Як наголошують фахівці, здорове харчування — це збалансоване споживання білків, вуглеводів, жирів, вітамінів і мікроелементів з урахуванням добової фізіологічної потреби людини у харчових і біоактивних речовинах. Здорове, правильне харчування є одним із найбільш значущих аспектів способу життя людини та факторів її здоров’я.

«Щоденний вибір корисних продуктів харчування, бережливе ставлення до резервів власного організму, активний спосіб життя, допоможе нам покращити власне здоров’я та присвятити життя улюбленій справі», — йдеться у повідомленні.

Змінити раціон за один день неможливо: головне послідовно йти до мети — тоді здорове харчування стане для вас природним. У центрі громадського здоров’я радять починати з невеликих кроків:

  • додавайте у щоденний раціон салати (із сирих різнокольорових овочів);
  • використовуйте оливкову олію для приготування їжі;
  • включіть до раціону здорові перекуси із сухофруктів, горіхів, яблук, ягід;
  • снідайте;
  • їжте 4-5 разів на день плюс 2 перекуси, їжте повільно, ретельно пережовуйте;
  • їсти бажано в один і той самий час, але не пізніше ніж за три години до сну;
  • замініть інгредієнти страв на менш калорійні — майонез на йогурт, цукор на мед, цукерки на сухофрукти тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *