ОСТАННІ НОВИНИ

Кабмін відновив повноваження податкової міліції

Наталя Дуляба

|

Кабінет міністрів України тимчасово відновив повноваження податкової міліції в Державній фіскальній службі. Про це йдеться у постанові №846 від 25 вересня, пише УП.

 

Повноваження податкової міліції залишатимуться в ДФС до створення нового Бюро фінансових розслідувань.

За словами міністра фінансів Оксани Маркарової, нове Бюро фінансових розслідувань після ухвалення Верховною Радою будуть створювати як новий орган, а всіх співробітників набиратимуть на конкурсних засадах.

«Тому немає ніякого сенсу зараз переводити в рамках реорганізації частину податкової міліції в Нову ДПС без конкурсів, щоб через чотири місяці знову переводити чи звільняти», – пояснила вона.

Водночас міністр розповідає, що ці місяці податкова міліція продовжить виконувати свою роботу разом зі іншими правоохоронними органам і митницею, не будуть втрачені поточні справи щодо конвертаційних центрів, нелегальних операцій з підакцизними товарами та спільних операцій.

Державна фіскальна служба до утворення Бюро фінансових розслідувань має повний доступ до реєстру фізичних осіб-платників податків, інших реєстрів, банків і баз даних.

Нагадаємо, законопроект про Службу фінансових розслідувань був розроблений Мінфіном на чолі з Олександром Данилюком за участю західних партнерів і Міжнародного валютного фонду. Цей закон передбачає створення нового органу, який візьме на себе функції податкової міліції та економічних підрозділів Служби безпеки і Нацполіціі. Підпорядковуватись Служба фінансових розслідувань має Мінфіну.

У серпні тодіншній радник президента з економічних питань Данило Гетманцев заявив, що для запуску повноцінної роботи Служби фінансових розслідувань необхідно максимум півроку, а законопроект про СФР буде поданий на розгляд парламенту одним з перших.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *