ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський заявив, що 90% українців вимагають зняття недоторканності з нардепів

Вероніка Рой

|

90% громадян України вимагає зняття недоторканнсті з народних депутатів, оскільки наразі депутатський мандат дозволяє багатьом з них уникати, в тому числі, кримінальної відповідальності за скоєні злочини. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час виступу з парламентської трибуни, передає УНН.

 

«Якщо депутат збиває людину або кришує видобуток бурштину, або вчиняє будь-який інший злочин, він повинен нести відповідальність. Це парламент, а не малина, де можна 5 років ховатись під куполом… Зняття недоторканності вимагає зараз 90% громадян України», — зазначив Зеленський.

За його словами, народні депутати протягом майже 20 років обіцяють населенню зняти депутатську недоторканність, а потім «провалюють» голосування й знову обіцяють це зроби на чергових виборах.

При цьому він зазначив, що після скасування недоторканності парламентарі не будуть нести відповідальності за свої політичні рішення, а лише зможуть нести кримінальну відповідальність у разі скоєння злочину.

Зазначимо, Верховна Рада у вівторок, 3 вересня, планує розглянути законопроект про внесення змін до Конституції України щодо зняття недоторканності з народних депутатів, щоб прийняти його в цілому як закон.

Нагадаємо, на першому засідання Верховної Ради народні обранці у першому читанні підтримала законопроєкт про скасування недоторканності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *