ОСТАННІ НОВИНИ

У Старичах будують полігон для навчання військ ведення боїв у міських умовах

Вероніка Рой

|

Для навчання підрозділів Збройних Сил України вести бої на урбанізованій місцевості у с. Старичі, що на Львівщині, будують спеціальний полігон. Про це під час брифінгу розповів перший заступник начальника Головного управління підготовки Збройних Сил України полковник Ігор Подолян, передає пресслужба Генштабу ЗСУ.

 

«Важливе питання – застосування підрозділів на урбанізованій місцевості. Ми знаємо, що окремі регіони країни – це суцільні міста, села, що перетікають з одного в друге. Це підштовхує нас до того, щоби навчати війська воювати в містах. Щоправда, полігона, що імітує таку місцевість, немає. Тому будуємо відповідний навчальний об’єкт, який дозволятиме нам «вести бій» у місті. У нас десь близько 40 % готовності цього об’єкта у Старичах. На наступний рік передбачені серйозні капіталовкладення для того, щоб завершити до 2021 року його обладнання», – зазначив Ігор Подолян.

Також він зазначив, що відтепер на підготовку окремих підрозділів до дій уночі витрачають 70% навчального часу

«У цьому напрямку були проблеми. І сьогодні рішенням начальника Генерального штабу визначений чіткий перелік підрозділів зі складу кожної бригади, які мають відповідне обладнання для навчання вночі. Розподіл навчального часу в них становитиме 30/70. Тобто 70 % загального часу витрачатиметься на те, щоб виконувати відповідні навчально-бойові завдання під час бойової підготовки вночі, – повідомив офіцер.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *