ОСТАННІ НОВИНИ

Супрун нагадує про перелік щеплень, без яких дітей можуть не пустити до школи

Вероніка Рой

|

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун нагадала про перелік щеплень, без яких державні навчальні заклади можуть заборонити дітям відвідування занять. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

 

Вона зазначила, що перед початком навчального року батькам варто відвідати з дитиною сімейного лікаря та перевірити наявність обов’язкових щеплень, передбачених Календарем.

«Це вакцини від 10 інфекційних хвороб: гепатиту В, туберкульозу, кору, паротиту, краснухи, дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту і хіб-інфекції. Адже державні навчальні заклади можуть забороняти відвідування занять тим дітям, які не отримали необхідні щеплення за Календарем профілактичних щеплень», – зазначила Уляна Супрун.

Також вона нагадала, що вакцини, передбачені Календарем щеплень, можна отримати безоплатно у свого сімейного лікаря, педіатра чи терапевта.

«Вакцини — єдиний надійний спосіб захиститися від багатьох небезпечних хвороб. Немає раціональних підстав ризикувати своїм здоров’ям та здоров’ям своєї дитини та набувати імунітет «перехворівши», коли маємо 100% забезпечення якісними та безоплатними вакцинами», – додала Уляна Супрун.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *