ОСТАННІ НОВИНИ

У центрі зайнятості склали портрет безробітного Львівщини

Вероніка Рой

|

На Львівщині зростає потреба у робочій силі й водночас зменшується кількість безробітних. Станом на 1 липня офіційно через службу зайнятості роботу шукали 12,4 тисячі безробітних. Про це інформує пресслужба Львівської ОДА з посиланням на Львівський обласний центр зайнятості.

 

У загальних обсягах пропозиції робочої сили області –  найчисельнішою була група осіб віком 55-59 років (2,1 тисячі осіб або 16,9% ), 51,0% складали працівники, звільнені з підприємств, установ та організацій за угодою сторін, які у термін до одного року, після розірвання трудових відносин, звернулися за сприянням у працевлаштуванні до служби зайнятості.

За професійними ознаками найбільшу частку – 19,1% – склали законодавці, вищі державні службовці, керівники і менеджери.

«Узагальнюючи ці дані, можна окреслити середньостатистичний портрет безробітного Львівщини. Це – жителька міста Львова віком 55-59 років з повною вищою освітою, котра обіймала керівні посади, ймовірно навіть в органах місцевої влади, звільнилася з роботи за згодою сторін відповідно до п. 1 ст. 36 Кодексу Законів про працю України. Допоможе їй повернутися до трудової діяльності кар’єрний радник, котрий проаналізує рівень конкурентоспроможності на ринку праці своєї підопічної і разом з нею складе покроковий план працевлаштування, враховуючи досвід, професійні знання, наміри та побажання особи, зіставивши їх із пропозиціями місцевих працедавців», – розповідає директор Львівського ОЦЗ Василь Барилюк.

За словами Василя Барилюка, завдяки запровадженню інституту кар’єрного радника, застосуванню індивідуального підходу до потреб та можливостей кожного клієнта, цьогоріч (у порівнянні з аналогічним періодом торік) вдалося зменшити з 145 до 140 календарних днів середню тривалість безробіття, а також на 12 днів (до 101) скоротити термін пошуку місця праці (без урахування терміну проходження профнавчання).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *