ОСТАННІ НОВИНИ

Чорнобильську зону відкриють для відвідувачів

Анастасія Мельник

|

Державне агентство з управління Зоною відчуження займеться перетворенням Зони відчуження займатиметься роботою з відвідувачами для забезпечення безпеки візитів. Про це під час церемонії передачі конфайнмента Україні заявив голова державного агентства з управління Зоною відчуження Віталій Петрук, повідомляє Укрінформ.

 

«Питання, яким буде опікуватися агентство після указу, це буде робота з відвідувачами. Кількість охочих відвідати Зону відчуження та подивитися, які зміни відбуваються на нашій території, росте з року в рік. Ми вважаємо своїм обов’язком показати, якою є ціна людської помилки, але як природа може самовідновлюватися», – розповів Віталій Петрук.

Він наголосив, що ДАЗВ і надалі забезпечуватиме безпечне перебування у Зоні відчуження, з дотриманням усіх правил радіаційної безпеки.

«Ця територія буде розвиватися. Її – Чорнобильський радіаційно-екологічний заповідник. Де-факто, людська діяльність сягає тут лише 3% території. Решта території, що не входить до заповідника, законодавчою ініціативою, яка вже є у ВР, буде територією спеціального промислового використання, де буде вдосконалюватися інфраструктура поводження з радіоактивними відходами», – повідомив Віталій Петрук.

Нагадаємо, учора Володимир Зеленський у Twitter повідомив, що він підписав указ про «Зелений коридор» для туристів, які бажають відвідати Чорнобильську зону.

Зазначимо, що станом на 11 липня указ не оприлюднений на сайті президента.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *