ОСТАННІ НОВИНИ

«112 Україна» покаже фільм про події в Україні устами Путіна та Медведчука

Соломія Головіна

|

Телеканал «112 Україна» анонсував трансляцію фільму «Відкриваючи Україну». Це розповідь американського режисера-оскароносця Олівера Стоуна про події в Україні устами президента Росії Володимира Путіна та його кума Віктора Медведчука. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

 

Як інформує видання, наратив фільму очевидний: «2014 року на Майдані був державний заколот за підтримки агентів ЦРУ, що спричинило громадянський конфлікт на проросійському Донбасі».

Знаний продюсер і сценарист Олівер Стоун давно відомий прихильністю до лідерів-диктаторів та антиамериканськими поглядами у своїй кінотворчості. Він же і серед дійових осіб у картині, оскільки провадить інтерв’ю з російським президентом Володимиром Путіним та українським політиком Віктором Медведчуком. Творцем фільму зазначають американського режисера українського походження Ігоря Лопатьонка, який, як зауважують у пресі, ховається в тіні іменитого продюсера.

Стоун і Лопатьонок вже вдруге намагаються документально інтерпретувати події в Україні від 2014 року на свій лад, тобто дотримуючись версії Кремля та сповідників конспірологічних теорій. 2016 року на цьому ж фестивалі був представлений перший фільм «Україна у вогні» про експрезидента Віктора Януковича та змовницьку версію про нібито причетність американських спецслужб до подій на Майдані в Києві.

Окрім російського президента, головним інтерпретатором у фільмі тобто «відкривачем України» постав Віктор Медведчук. Дружина політика Оксана Марченко як розповідачка також присутня у згаданому фільмі.

«Телеканал «112 Україна» також анонсував трансляцію фільму, що планують зробити 13 чи 16 липня (за різними анонсами), тобто завчасно до парламентських виборів, а не після літа, як офіційно повідомили на Сицилії в рамках представлення стрічки. В анонсованому відеоролику фільм називають «номінантом 65-го кінофестивалю у Таорміні». Насправді документальна політична картина зовсім не згадувалася у переліку картин-номінантів, вона була не просто поза конкурсом, а числилася у категорії «особлива подія» кінофоруму – допрем’єрна демонстрація роботи голови журі Олівера Стоуна», – пише «Радіо Свобода».

Фото: madmass.it

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *