ОСТАННІ НОВИНИ

Кардіолог назвав продукти, які корисні для здоров’я серця

Вероніка Рой

|

Часто люди сприймають правильно харчування, як спосіб тримати свою вагу в нормі. Однак, здорова їжа – це, перш за все, важлива складова нормальної роботи внутрішніх органів. Кардіолог Марина Уварова назвала продукти, які потрібно їсти обов’язково, щоб серце не захворіло, передає Ukrhealth.

 

Помідори

Ці овочі багаті вітаміном С, який допомагає серцю нормально працювати. Томати також містять багато лікопіну. Цей пігмент істотно знижує ризик хвороб серця, судин. Він також корисний в профілактиці раку.

«Томати можна їсти в свіжому вигляді і робити з них домашній сік. При варінні активуються корисні властивості цього овоча», — пояснює дієтолог Уварова.

Ягоди

У свіжих ягодах багато антиоксидантів. Ці речовини допомагають оздоровити серцевий м’яз. Крім того, ягоди підвищують рівень потрібного холестерину і знижують тиск. А поліфеноли, що містяться в них допомагають знизити тонус судин.

Кавун

Цей літній продукт, також як і помідори, багатий лікопіном. У кавуні також багато амінокислоти цитрулін, яка допомагає кровоносним судинам правильно працювати. Крім того, в кавуні багато потрібних серцево-судинній системі вітамінів С і А, магнію і калію.

Йогурт

Вчені довели, що натуральний йогурт допомагає при хворобах ясен і може серйозно знизити ризик інсульту та інфаркту.

В йогурті багато вітамінів, є клітковина, пробіотики та антиоксиданти. Якщо додати в несолодкий продукт ягоди і шматочки фруктів він стане ще корисніше.

Лосось

Риба особливо корисна, якщо її приготувати на пару. Кардіолог радить їсти рибу 2 рази на тиждень. Це дозволить знизити ризик ішемії серця на 30 відсотків. Лосось містить багато омега-3 жирних кислот, які допомагають тримати рівень ліпідів в нормі.

Авокадо

Цей продукт просто джерело користі. Авокадо містить калій, який допомагає тримати в нормі тиск. Багато в ньому також вітаміну С, клітковини, каротиноїдів. Ці речовини допомагають істотно знизити ризик смерті від серцевих недуг. А харчові волокна авокадо дозволяють антиоксидантів з інших продуктів (наприклад, з моркви або шпинату) краще засвоюватися.

Бобові

Волокна, яких багато в бобах, здатні пов’язувати поганий холестерин і не давати йому всмоктуватися в кишечнику. Багаті бобові також фолієвою кислотою, калієм, магнієм, вітамінами В.

Кіноа

Для українців цей продукт мало звичний, але люди, які стежать за своїм здоров’ям і живленням, вже встигли його розпробувати. Кіноа їсти потрібно, адже він надає корисний вплив на нирки, серце і нормалізує тиск. Вкрай багатий цей продукт клітковиною і мононасиченими жирами.

Зелень

У листових овочах багато вітамінів А, С, К, фолієвої кислоти, калію, магнію і клітковини. Всі ці сполуки і елементи допомагають згортанню крові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *