ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський призначив нового голову Донецької ОДА, брат якого воює за «ДНР»

Соломія Головіна

|

Президент України Володимир Зеленський призначив Павла Кириленка головою Донецької обласної державної адміністрації. Відповідний указ з’явився на сайті глави держави.

 

Власне перед цим він спершу прийняв рішення про звільнення чинного керівника Донецької обласної державної адміністрації Олександра Куця. У відповідному указі пояснюється, що таке рішення прийнято «у зв’язку із закінченням строку повноважень Президента України».

Згодом видали указ про призначення на місце Куця – Кириленка.

«Призначити Кириленка Павла Олександровича головою Донецької обласної державної адміністрації», – мовиться у документі.

Як зазначає  Главком, кандидатуру Павла Кириленка Кабміну подала команда Зеленського.  Відбору на відкритій конкурсній основі та громадських обговорень кандидатів президент не проводив.

При цьому видання наголошує, що брат Павла Кириленка воює за бойовиків: журналісти виявили, що у нього є молодший брат, який воює в рядах бойовиків російської терористичної організації «ДНР».

У базі даних «Миротворець» зазначається, що бойовик з бандформування «Оплот» Євген Кириленко станом на серпень 2016 року був рядовим «5-ої окремої мотострілкової бригади «ДНР».

Обидва брати до війни з Росією на Донбасі працювали в українських силових органах, однак Євген перейшов на сторону росіян.

Фото: Главком

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *