ОСТАННІ НОВИНИ

У грудні львівське летовище очікує вийти на двомільйонний пасажиропотік

Соломія Головіна

|

Львівський аеропорт у листопаді-грудні зустріне двомільйонного пасажира. Про це сьогодні, 24 червня, під час апаратної наради у Львівській ОДА повідомила директорка Міжнародного аеропорту«Львів» імені Данила Галицького Тетяна Романовська.

 

«Цього року аеропорт, сподіваюся, сягне своїх рекордних результатів: в кінці року очікуємо двомільйонного пасажира»,  – сказала вона.

За її словами, у 2017 році летовище мало фактично 738 тис. пасажирів у рік. Цьогоріч очікують досягнути 50% приросту і в грудні вийти на два мільйони пасажирів.

«Цього року наберемо близько 40-50% приросту. Сподіваюсь, десь в грудні зустрінемо свого двомільйонного пасажира. У липні буде один мільйон…», – сказала вона.

Що стосується перспектив, то наступного року надіються, що показники пасажиропотоку аеропорту сягнуть 2 млн 700 осіб.

«За 5 місяців роботи також маємо хороший результат: 50% приросту пасажиропотоку, 30% – по рейсах. Зараз авіакомпанії приймають рішення ставити більші літаки, вони ефективніші та економніші… Ми кожного дня приймаємо «азурівський» Boeing 767 (Azur Air Ukraine, – Ред.), який літає або в Єгипет, або в Анталію, надає дуже гарний сервіс у великому комфортному літаку», – зазначила Тетяна Романовська.

Також вона похвалилася, що у 2016 році показники чистого доходу складали 288 млн грн, а у 2018 році сягнули 522 млн грн.

Також керівниця аеропорту наголосила на ще одній рекордній цифрі: з 2017 до 2019 року кількість напрямків із 33 виросла до   46.

«Зараз працюємо над Парижем, над азіатськими напрямками. Не хочу поки оголошувати. Але протягом двох-трьох тижнів, думаю, отримаємо новини від авіакомпанії SkyUp», – сказала Тетяна Романовська.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *