ОСТАННІ НОВИНИ

У Грузії силовики жорстоко розігнали мітинг. Постраждали сотні людей

|

За даними медиків, кілька сотень людей отримали поранення в зіткненнях під парламентом Грузії у Тбілісі під час силового розгону мітингувальників. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Rustavi2.

 

Поки точна кількість постраждалих у результаті зіткнень на проспекті Руставелі невідома, оскільки людей розвозили в різні лікарні.

Медики стверджують, що стан багатьох постраждалих важкий. Вони отримали поранення гумовими кулями в голову.

Повідомляється, що одному з молодих учасників подій куля влучила в око, яке врятувати не вдалося.

Більшість же мітингувальників доставили в лікарні через отруєння від сльозогінного газу.

Постраждали й кілька журналістів, зокрема, журналістка «Кур’єра» Тамар Багашвілі була поранена в руку, також постраждав оператор «Кур’єра» Леван Мелікідзе.

Як відомо, 20 червня у Тбілісі почалися масові протести через скандал із російськими депутатами, які опинилися в парламенті. Один із росіян – депутат, який підтримує російську агресію – потрапив у крісло спікера. Опозиція висунула вимогу про відставку спікера, голів МЗС і прикордонної служби, а згодом спробувала взяти штурмом парламент.

Після зриву засідання парламенту члени російської делегації повернулися в готель в центрі Тбілісі. Біля входу в будівлю протягом трьох годин тривала акція протесту, учасники якої вимагали, щоб Гаврилов публічно вибачився за свої дії і негайно залишив країну.

Російська делегація у супроводі посиленої охорони вже відлетіла з Грузії.

Фото: ekhokavkaza

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *