ОСТАННІ НОВИНИ

Ми не готові до діалогу з сепаратистами, – Зеленський

Наталя Дуляба

|

Президент Володимир Зеленський наголошує, що Україна не готова до перемовин зі сепаратистами, але готова продовжувати роботу в «мінському форматі». Про це він сказав на прес-конференції після зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном, пише УП.

 

Перед цим перекладач, який перекладав слова Макрона, сказав від його імені: «Зеленський дав знаки зі свого боку, що він готовий іти на припинення вогню, готовий до діалогу з сепаратистами».

Втім Володимир Зеленський заперечив ці слова.

«Тут є невелика помилка. Ми не готові до діалогу з сепаратистами, саме так я почув переклад. Ми готові діяти в мінському форматі. Ми готові в мінському форматі продовжувати відносини. Ми готові припинити вогонь», – наголосив він.

Також під час спілкування з журналістами Зеленський заявив, що завершення війни і повернення анексованих українських територій є його головним завданням. Втім глава держави переконаний, що повернути мир військовим шляхом не вийде.

«Але я розумію, що неможливо встановити мир військовим шляхом. Він матиме занадто високу ціну, у тисячі людських життів. Єдиний ключ до миру – це дипломатичний і санкційний тиск. Тому я прошу його зберегти. І дуже сподіваюся, що цьогорічне головування Франції у Великій Сімці сприятиме цьому питанню», – додав Володимир Зеленський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *