ОСТАННІ НОВИНИ

Філарет відмовився підтримувати Епіфанія на Священному синоді

Соломія Головіна

|

Почесний патріарх ПЦУ Філарет не захотів висловлювати підтримку предстоятелю церкви митрополиту Київському і всієї України Епіфанію. Про це сам Епіфаній розповів журналістам після завершення собору ПЦУ, передає УП.

 

За словами баженнійшого всі інші учасники синоду одностайно проголосували за висловлення підтримки йому як предстоятелю: єдиний, хто не підтримав цей пункт, – Філарет.

«Святіший патріарх Філарет засвідчив: те, що він оприлюднив, він засвідчив і на засіданні Священного синоду, тобто що існує Київський патріархат, хоча всі ми намагалися довести, переконати, що зараз юридично і фактично вже немає Української православної церкви Київського патріархату», – сказав Епіфаній.

«Певною мірою ми дискутували, розмовляли, переконували, але святійший патріарх Філарет, на жаль, залишається утверджений у своїй думці», – додав він.

Також члени синоду прийняли рішення, що ПЦУ буде керуватися статутом, який ухвалили в Софії 15 грудня 2018 року. Це рішення також не підтримав Філарет, який не змінив своєї думки щодо діяльності Української православної церкви Київського патріархату.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *