ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні дозволили будувати будівлі висотою до 150 м: раніше діяло обмеження у 100 м

Андрій Котенський

|

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ розробило та затвердило нові державні будівельні норми, якими збільшило обмеження по висоті громадських будівель зі 100 метрів до 150 метрів. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе, пише Громадське.

 

«Зараз у чинних нормах максимальна висота, за якою дозволяється проектувати висотні житлові та громадські будівлі, складає 100 м. Для громадських будівель ми пропонуємо підвищити її до 150 м для можливості реалізації сучасних та цікавих рішень у висотному будівництві», — повідомив Парцхаладзе.

Зазначимо, що мова йде про офісні будівлі, торговельні центри та інші нежитлові споруди громадського використання.

Також новими нормами встановлюються вимоги щодо жорсткості сталевих та сталезалізобетонних конструкцій для проектування каркасів висотних будівель. Це дозволить збільшити несучу спроможність таких висотних будівель як мінімум на 20%.

Також в Україні оновили норми щодо мінімальної товщини перекриття будівель, та запровадили обов’язкове проведення аеродинамічного обдуву моделі висотних будинків.

Відповідні зміни вже затверджені та набудуть чинності після публікації на сайті Мінрегіону.

Також у Мінрегіоні пропонують дозволити розміщувати на дахах паркувальні майданчики та скасували обмеження по висоті стелі для залів у торговельних комплексах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *